Binnendeuren kopen?

Binnendeuren zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen en worden meestal gemaakt van een breed scala aan materialen, waaronder hout, staal, aluminium, laminaat en verschillende soorten composieten. Bovendien kunnen binnendeuren worden gemaakt met of zonder ramen en glazen panelen of matte of gespiegelde oppervlakken. Het kiezen van binnendeuren kan moeilijk zijn omdat er vandaag zoveel opties in de markt beschikbaar zijn. Uiteindelijk is het echter uw beslissing over wat voor soort binnendeuren u wilt voor uw huis. Daarom is het noodzakelijk dat u eerst de verschillende soorten binnendeuren begrijpt die voor u beschikbaar zijn voordat u uw definitieve beslissing neemt.

Binnendeuren kopen?

Slabdeuren behoren tot de meest voorkomende soorten binnendeuren. Ze zijn solide in structuur en gemaakt van gefreesde en gevormde stalen staven. De binnenzijde blijven meestal glad, terwijl het buitenoppervlak een grof getextureerd oppervlak heeft. De beste binnendeuren zijn echter degenen die dikke isolatie hebben en voorkomen dat koude lucht de kamer binnengaat terwijl ze de warmte binnen houden. Een goed voorbeeld van een dergelijke dikke en geïsoleerde deur is de massieve houten plaatdeur. Het is ook belangrijk om op te merken dat als u een meer natuurlijke ambiance in uw huis wilt creëren, dan moet u holle binnendeuren van vaste hardhouten deuren als basswood selecteren.

Het volgende type binnendeur is de sectionaaldeur. Deze deuren kunnen worden opgesplitst in maar liefst vier secties, afhankelijk van hun lengte. U kunt de extra ruimte gebruiken voor het opslaan van verschillende items zoals boeken, Knick-Knacks of souvenirs. Sectional Interior Deuren worden vaak gebruikt in slaapzalen of voor wasruimtes, omdat ze de beste combinatie van ruimte en functie bieden.

Kies uw binnendeuren | Ontdek ons complete gamma

Paneeldeuren zijn nog een populaire binnendeuren. Deze zijn er in twee typen – het schuifpaneel en het lippanel. De eerste heeft slechts een enkele kant om te openen terwijl de laatste een lip heeft die voorkomt dat de artikelen van binnenuit glijden. De paneeltypen worden vaak gebruikt in serres.

Een ander populair type binnendeuren zijn degenen die bekend staan als flush deuren. Aangezien de naam al aangeeft, zijn deze deuren die van één stuk gemaakt. Dit is het meest traditionele ontwerp en het wordt geleverd met een eenvoudige top of een top die een lichte curve naar de bodem heeft. In vergelijking met sectionaaldeuren vereisen flusheuren geen isolatie omdat ze geen koude lucht toestaan om de kamer binnen te gaan. Ze zijn echter niet helemaal stil vanwege het geluid gecreëerd wanneer de boven- en onderkant elkaar ontmoeten.

Een ander type binnendeuren is de bifold-deur. Deze zijn ook bekend als openslaande deuren en ze worden gekenmerkt door aan één uiteinde breder te zijn dan de andere. De vouw heeft een frame met een of beide uiteinden met een duidelijke kromming. De meeste hedendaagse huizen hebben bifold-paneeldeuren.