De beste tips voor het renoveren van je badkamer

renoveren van je badkamer

Laat er geen verwarring zijn: een badkamer renoveren kost je tijd, geld en misschien zelfs een paar grijze haren. Je zult sowieso best wat centen uit moeten geven aan dit project, maar als je slim uitgeeft, zal de investering uiteindelijk de moeite waard zijn. De truc is om upgrades te kiezen die passen bij je levensstijl en routines. Daarnaast is het ook verstandig om de volgende tips toe passen bij het renoveren van je badkamer!

Stel vooraf vragen

Voordat je zelfs maar begint met moodboarden of verliefd wordt op een badkamerontwerp dat je wilt recreëren, moet je jezelf de saaie vragen stellen. Je realiseert je misschien niet eens dat ze van invloed zijn op je badkamerbehoeften, maar dat doen ze wel! Elke ontwerper die de moeite waard is om in te huren, zou deze langs hun klanten laten lopen voordat ze aan de slag gingen. Dus zorg dat je kunt antwoorden op de volgende vragen, praat met je ontwerper en begin met het verzamelen van inspiratiefoto’s:

  • Wat is je dagelijkse routine?
  • Hoeveel kun je uitgeven?
  • Hoeveel opslagruimte heb je nodig voor je badtextiel?
  • Hoeveel mensen zullen de kamer gebruiken?
  • Wat vind je niet leuk aan je huidige ruimte?

Denk naar over je douche en/of bad

Een vrijstaand bad – als je er ruimte voor hebt – is geweldig voor de wederverkoopwaarde in een kindvriendelijke buurt. Maar als je ruimte niet groot genoeg is voor zowel een ruime inloopdouche als een bad (en je hebt geen kleine kinderen om in bad te gaan), dan is een douche/badcombinatie het beste. Je kunt zelfs kiezen voor alleen maar een douche in je badkamer, dit is eigenlijk alleen een goed idee als je verwacht dat je het bad niet gaat gebruiken. Bij een douche heb je meerdere opties als het gaat om de behuizing: glazen deuren, geen deuren of gordijnen. Bij een douche/badcombinatie is het douchegordijn over het algemeen de beste optie, in andere gevallen kun je beter voor glazen deuren of juist geen deuren kiezen.

Voeg accessoires toe

In je gerenoveerde badkamer zul je natuurlijk een plekje moeten creëren voor de handdoek waarmee je je gaat afdrogen na het douchen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een klein kastje of een plankje dat je aan de muur hangt. Naast deze accessoire kan een verwarmde vloer ook zeker een goede toevoeging zijn aan je huis. Je hoeft dan eigenlijk niet eens een badmat van Smulderstextiel.be op de vloer te leggen, de vloerverwarming voelt namelijk heerlijk aan! Antislipvloeren zijn ook aanraders!

Overweeg de armaturen

En last but not least, je wilt ervoor zorgen dat je douche de juiste armaturen heeft. Naast standaard kranen en lades en douchekoppen, zijn er ook gadgets die kunnen worden toegevoegd om een ​​badkamer te upgraden zonder volledige renovatie. Veel mensen zijn bijvoorbeeld dol op de thermostatische douchekraan, dit geeft je in principe de perfecte watertemperatuur. Het past namelijk automatisch het warme en koude water om verbranding te voorkomen in het geval van drukverandering, al is het helaas wel duur.

Geplaatst in: Page